Intervju s Tayo Damjan Objavljeno 16 Jan 20:38

                                 
             
                               
Taya je simpatična radijska voditeljica, pevka in prav tako kot njen mož, smučarski skakalec Jernej Damjan, obožuje šport. Rada ima športno modo, obožuje barve in prisega na udobje. Midve sva klepetali o modi, pa o čevljih, nakupovanju.. ah, saj veš, ženski čvek. :)       
                                                                             
  1. Moški obožujejo hitre avtomobile, ženske obožujemo lepe čevlje. Kakšen je tvoj odnos do čevljev?
Mislim, da čevlji o meni kar veliko povejo. Ne maram neopaznih čevljev. Redko izberem črne čevlje, črne imam le škornje, pri vseh ostalih pa iščem barve. Obožujem barve. Zame so čevlji del stajlinga, ki so včasih skupaj s torbico kar nadomestek nakita. So čudovit dodatek, ki zaključi celoto.
 
  1. Dejstvo je, da moški radi vidijo na naših nogah lepe in elegantne čevlje. Koga rada vzameš s seboj po nakupih? Ti pri izbiri pravega para veliko pomeni partnerjevo mnenje ali zaupaš lastnemu občutku?
Večina moških rada vidi, da ženske nosimo petke. Vendar s časom ženske ugotovimo, da ni vse v elegantnem izgledu, ampak tudi v dejanskem udobju. Moj mož je idealen moški za nakupovanje. Medtem ko jaz probavam, mi on prinese še cel kup lepih artiklov. Ponavadi najde tisto, kar sem sama spregledala in velikokrat kupim ravno to, kar mi on izbere. Sva pa nekako tako usklajena, da so nama všeč zelo podobne stvari.
 
  1. Za kakšnimi čevlji ponavadi pogleduješ? Si bolj športnega tipa ali v tvoji omari najdemo več parov z vrtoglavimi petami?
Joj, ravno zadnjič sem ugotovila, da imam sedaj res več športnih čevljev kot tistih s petkami. Udobje je zakon! Pa še ogromno res lepih športnih je na tržišču. Treba se je le malo potruditi in poiskati.
 
  1. Na kaj si pozorna pri nakupu čevljev?
Čevlji morajo biti najprej udobni, pa naj bodo to petke ali športni čevlji. Potem pa me seveda prevzame barva.
 
  1. Prisegaš na kvantiteto ali kvaliteto? Koliko parov čevljev ima mesto v tvoji modni omari?
Ko sem vsak dan veliko nosila petke, sem kupila precej cenejših parov. Saj so bili udobni, ampak sem jih morala zelo hitro vreči stran, ker so se zelo hitro uničili. Pri športnih čevljih pa zelo pazim na kvaliteto in zato so ti ponavadi tudi dražji in po nekaj sezonah še vedno kot novi. Na koncu, ko potegnem črto, je kvaliteta pomembnejša.
 
  1. Najdražji par čevljev, ki si si ga privoščila? Zakaj te je tako prevzel ali ima morda za seboj posebno zgodbo?
Sama za čevlje ne zapravljam pretirano, no, nekje okoli 100€ je povprečje. Sploh pri športnih čevljih. Najdražje pa mi je kupil mož, zelo znane znamke, z rdečimi podplati, tako da lahko predvidevate okvirni znesek. ;-)
 
  1. Katere znamke čevljev najraje nosiš?
Najraje nosim znamki Adidas in GUESS. Preprosto in udobno. :-)
 
  1. Zadnji par čevljev, ki si si ga privoščila?
Nazadnje sem v spletni trgovinici www.paar.si kupila prečudovite in super udobne GUESS supergice. Spet me je prepričala barva, tokrat sem izbrala zlate.
 
                                                       
                                                                                  S Tayo sem poklepetala, Nuša Vatovec